2 Nisan 2019 Salı

ON’ların mücadele bayrağı Kurtuluş Partisi Gençliği’nin ellerinde dalgalanıyor




Ankara 
47 yıl önce bedence aramızdan aldılar. Toprağa karışınca yok olur gider sandılar. Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere Köyü’nde Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Nihat Yılmaz, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kâzım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp, yani ON’lar 12 Mart Faşizminin gorilleşmiş generalleri tarafından katledildiler.
ON’ların yolundan gitmek isteyenlere ders olur sandılar. ON’ların adlarını kimse ağzına almaz, unutulur gider diye düşündüler ama İnsanlığın Kurtuluş Mücadelesinde kendi bedenini feda eden Devrimciler unutulmazlar! Unutturulmazlar! Anıları, mücadeleleri kendilerinden sonra gelecek olan halkların, halklara önderlik eden devrimcilerin mücadelelerinde yaşamaya devam ederler.

Anmamız, Kurtuluş Partisi Gençliğinden Hüreyra Yoldaş’ın açılış konuşması ve Mahir Çayan ve arkadaşları yani ON’lar ve tüm Devrim Şehitleri için saygı duruşuna geçilmesi ile başladı. ON’ların gerçek devamcıları Kurtuluş Partisi Gençliği ve Kurtuluş Partililer: “Selam Olsun Bizden Önce Geçene, Selam Olsun Savaşırken Düşene” diye haykırdılar…
Kurtuluş Partisi Gençliği tarafından hazırlanmış olan sinevizyon gösterisiyle programa geçildi. Daha sonrasında Kutay Yoldaş Kızıldere şiirini okudu. Günün anlamına ilişkin bildiriyi Eren yoldaş okudu. Eren Yoldaş açıklamasında; ON’ların ideallerine, mücadelelerine, bu ülkenin İkinci Kurtuluş Savaşçıları olan Kurtuluş Partisi Gençliği ve Kurtuluş Partililerin sahip çıktıklarını, Antiemperyalist, Antişovenist, Antifeodal mücadeleyi bugün Kıvılcımlı Usta’nın düşünce oğulları ve kızlarının dövüştürdüğünü ve bu kavganın zaferle taçlandırılacağını haykırdı.
 Kurtuluş Partisi Gençliğinden Deniz Yoldaş ise konuşmasında Kızıldere Katliamına giden süreci değerlendirdi.
Deniz Yoldaş, 1950 yılından itibaren başlatılan karşıdevrim hareketinin sebep olduğu gerici ve işbirlikçi politikalara değindi. Yurtsever Devrimci Gençliğin; Laik Cumhuriyet’in kazanımlarına karşı AB-D Emperyalistleri ve yerli satılmışlar tarafından yürütülen hain saldırılara kayıtsız kalamadıklarını ve günümüzde de Mahirler’in Denizler’in tek gerçek devamcılarının Kurtuluş Partililer ve dolayısıyla da Kurtuluş Partisi Gençliği olduğunu belirti, Deniz Yoldaş.
Anma etkinliğimiz “Oy Dere Kızıldere”, “Ulaş’a Ağıt” ve “Nurhak Türküsü” hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.
Ant olsun ki, İkinci Kurtuluş Savaşçıları olan bizler; Mahirler’in, Denizler’in, uğruna canlarını feda ettikleri ideallerini ete kemiğe büründürüp Sosyalizmle taçlandıracağız.

İstanbul
30 Mart 1972’de, kendileri gibi ‘İkinci Kurtuluş Savaşı’ parolasıyla mücadele eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarını engellemek için canlarını veren 10 yiğit devrimci, katledilmelerinin 47’nci yılında gerçek devamcıları olan Kurtuluş Partisi Gençliği tarafından anıldı.
İstanbul’da, Kurtuluş Partisi Gençliği olarak partimizin il binasında gerçekleştirdiğimiz anma, Kızıldere Şehitleri nezdinde tüm devrim şehitleri adına saygı duruşuyla başladı. Ardından Kıvılcım Yoldaş, Kızıldere Şehitleri’nin mücadelelerini ve katledilmelerini anlatan bir konuşma yaptı. Yoldaşımızın On’ların kendilerini devrimci mücadeleye, halkların kurtuluşu davasına nasıl adadıklarını ve 12 Mart faşizmi-CIA işbirliğiyle nasıl canavarca katledildiklerini anlatan konuşmasının ardından genç yoldaşlarımız tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimimiz gerçekleştirildi.
Mahirler’in, Denizler’in ve günümüzde onları gerçek anlamda savunan tek hareket olan HKP’nin, Kurtuluş Partisi Gençliği’nin mücadelesini özetleyen sinevizyon gösteriminin ardından sözü Kurtuluş Partisi Gençliği’nden Uğur Yoldaş devraldı.
Yoldaşımız, Kızıldere Şehitleri’nin Emperyalizme, Ortaçağcı Gericiliğe, Antiemperyalist 1’inci Kurtuluş Savaşımız’a, onun önderi Mustafa Kemal’e, 27 Mayıs Politik Devrimi’ne bakışlarını aktardı. ON’ların da tıpkı bugün bizlerin yaptığı gibi kendilerini İkinci Kurtuluş Savaşçıları olarak adlandırdıklarını vurgulayan konuşmasında yoldaşımız, Mahirler’in ve Denizler’in devamcısı olduğunu iddia eden hareketlerin bugün bu ideallerin hiçbirisine sahip olmadığını, Amerikancı cepheye savrulup gittiklerini ve aslında onlara ihanet ettiklerini, bugün bu ideallerin tek devamcısının HKP olduğunu anlattı.
Gençlik adına yapılan konuşmanın ardından HKP Genel Sekreteri Ali Serdar Çıngı Yoldaş söz alarak Ustamız Hikmet Kıvılcımlı’nın 17 yaşında elde silah Kuvayimilliye’ye katılıp Emperyalizme karşı verdiği savaştan bugüne kadar hareketimizin gençlik mücadelesini özetleyen bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından genç yoldaşlarımızın hazırladığı müzik dinletisine geçildi. Devrim şehitleri için yakılan türküler, marşlar, halk ozanlarımızdan türküler hep bir ağızdan söylendi ve anma etkinliğimiz sona erdi.

Kurtuluş Partisi Gençliği, Mahirler’in, Denizler’in ideallerini gerçek anlamda savunan tek hareketin gençleri olarak onların Emperyalizme, faşizme, Ortaçağcı Gericiliğe karşı yiğitçe dalgalandırdıkları bayrağı zafere kadar taşıyacak ve tüm devrim şehitlerinin hesabını er geç soracaktır.
Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız!
Yaşasın Halkları Kardeşliği!
Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler!
Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.