30 Mart 2018 Cuma

On’lar Halkların Kurtuluş Davası’nda yaşıyor!




 30 Mart 1972’de Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere Köyü’nde 12 Mart Faşizminin gorilleşmiş generalleri tarafından katledilen Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Nihat Yılmaz, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp’i katledişlerinin 46. yıl dönümünde mezarları başında anıldık.
Kurtuluş Partisi Gençliği olarak On’ların Anti-Emperyalizme, Anti-Şovenizme, Anti-Feodalizme karşı vermiş oldukları mücadelenin gerçek devamcıları olduğumuz bilinci ile 30 Mart günü saat 18.00’ da Karşıyaka Mezarlığı 2 nolu kapıda etkinliğimizi gerçekleştirmek üzere toplandık.


   Kortej oluşturularak, “Kızıldere Şehitleri Ölümsüzdür, Kahrolsun Emperyalizm-Yaşasın Sosyalizm’’, “Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız’’, “Kahrolsun ABD-AB Emperyalizmi” sloganları eşliğinde Mahir Yoldaş’ımızın mezarına doğru yürüyüş yaptık ve karanfillerimizi bıraktık. Anmamıza Mahir Çayan ve On’ların nezdinde tüm devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladık.
Tüm yumruklar havada, haykırdı İkinci Kurtuluş Savaşçıları: “Selam Olsun Bizden Önce Geçene, Selam Olsun Savaşırken Düşene”.

   Mahir Yoldaş’ımızın mezarının başında Ankara Kurtuluş Partisi Gençliği’nden Deniz Yoldaş okudu basın açıklamasını. Açıklamasında: “Bu kanser düzeni yerini insanlığın tek bir aile olduğu Sosyalizme bıraktığı zaman, insanlığı Ortaçağ karanlığına götürmeye yeminli gericilerin, AB-D Emperyalistlerinin kanlı, Halk düşmanı Kontrgerilla’nın güdümünde Devrimci kanı içmeye yeminli faşistlerin, yerli ve yabancı Parababalarının isimleri değil, Halklarımızın düşmanı bu güruha karşı mücadele vermiş, Türkiye Halklarının dostu On’ların isimleri ve mücadeleleri yaşayacak” dedi.

  On’ların ideallerine, mücadelelerine, bu ülkenin İkinci Kurtuluş Savaşçıları olan Kurtuluş Partisi Gençliği ve Kurtuluş Partililerin sahip çıktıklarını, Anti-Emperyalist, Anti-Şovenist, Anti-Feodalist mücadeleyi bugün Kıvılcımlı Usta’nın düşünce oğulları ve kızlarının dövüştürdüğünü ve bu kavganın zaferle taçlandırılacağını haykırdı Yoldaş’ımız.

  And olsun ki, İkinci Kurtuluş Savaşçıları Mahirler’in, On’ların ve Denizler’in uğruna canlarını feda ettikleri ideallerini ete kemiğe büründürüp, Sosyalizmle taçlandıracak.

Ankara’dan Kurtuluş Partisi Gençliği






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.