16 Haziran 2016 Perşembe

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden: Ülkenin diğer liselerinde başkaldıran kardeşlerimize selam olsun

Eğitim sisteminde gericiliğe ve gerici okul idarelerine karşı başkaldırışlar devam ederken, bizlerde Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu başkaldırışı büyütüyoruz ve bizde mücadeleyi omuzluyoruz.

İstanbul Erkek Lisesi’nde başlayan isyan gün geçtikçe bir kıvılcım gibi ülkenin dört bir yanına sıçramaya devam etmektedir.

Eğitim sistemi AKP iktidarı tarafından baskı altına alınarak gericileştirilmiştir. AKP iktidarı liselerdeki aydın, ilerici gençliğe karşıdır. Onun için bizlerin sesini bastırmaya çalıştırmaktadırlar. Ama asla bizlerin sesini bastıramayacaklar. Nasıl ki Şanlı Gezi Direnişinde sıralarımızdan, sokaklarda inerek mücadele ederek kazandık. Liselerimizin AKP iktidarı tarafından gericileştirilmesine karşıda tekrar mücadele etmeye hazırız.

Okullarımız eğitim yuvası olmaktan çıkıp, yandaş hocaların okul yönetimine girme sevdası güdüp, rant peşinden koşmaktan başka hiçbir amaçları olmayan yerlere dönmüştür. Buda yetmez gibi birde laikliği yok sayıp, gerileştirme sürecine girilmiştir. Lakin unutmasınlar bu ülkenin onurlu gençleri her zaman gericiliğin karşısındadır.

Ülkenin başında ki malum kişi “Yaşanan bunca hadiseden ders almayan birtakım güçlerin, üniversiteleri, liseleri tahrik ettiğini görüyoruz” demiş. Buradan malum kişiye bir kez daha sesleniyor. Asıl hangi bir takım güçlerin emirlerini uygulayarak ülkemizi ortaçağ karanlığına götürüyorsun? Biz söyleyelim istersen AB-D Emperyalistlerinin emirlerini uygulayarak ülkemizi ortaçağın karanlığına götürüyorsunuz.

Bizler ülkemizi ortaçağın karanlığına götürmenize geçit vermeceğiz. Mücadelemizi her yerde dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyeceğiz. Fabrikada patrona, okulda müdüre, ülkede diktatöre geçit vermeyeceğiz!

Gazi Mesleki ve Teknik
Anadolu Lisesi Öğrencileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.