16 Mayıs 2014 Cuma

Kayseri’de Ali İsmail’in katillerinin peşini bırakmadık

Yaşandığı günlerde Tayyipgiller’i korkudan titreten Gezi İsyanı’mız sırasında insanlıktan çıkmış şerefsizler güruhu tarafından hayatının baharında Eskişehir’de alçakça katledilmişti Ali İsmail Korkmaz. O da Gezi Şehitlerimizden biri olmuş, kalbimizde hiç kapanmayacak bir yara açarak sonsuzluğa yürümüştü.
Gezi İsyanı’mızın yarattığı etkiyi çok iyi bilen Tayyipgiller Ali İsmail’in katillerinin yargılanacağı davayı “tedbir” nedeniyle Kayseri’ye almıştı, hatırlanacağı gibi. Tayyipgiller’in ne için “tedbir” aldığı malumdu. Biliyorlardı ki her biri alçakça katledilen Gezi Şehitlerimizin katillerinin yargılandığı mahkemelerin önü devrimcilerle dolup taşacak, davaların görüldüğü şehirler birer eylem alanına dönüşecekti.
Ama yanıldı Tayyipgiller. Ali İsmail’in katillerinin yargılandığı ilk duruşma 3 Şubat tarihinde Kayseri’de görülmüş ve Kayseri Adliyesinin çevresi Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Gezi Direnişçileriyle dolup taşmıştı. İkinci duruşma ise 12 Mayıs’ta yine Kayseri’de görüldü.

Duruşmanın başladığı sabah saat 10.00’dan itibaren Adliyenin önü kalabalıklaşmaya başladı. Duruşma salonunda tanıklar dinlendi. Davayı takip eden devrimci avukatlar kurulan platformun üzerine çıkarak zaman zaman duruşmaya ilişkin bilgileri kitleyle paylaştılar.
Tıpkı Ali İsmail gibi Gezi İsyanı’mız sırasında alçakça katledilen Ethem Sarısülük’ün ağabeyi, Berkin Elvan’ın babası, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası, Abdullah Cömert’in arkadaşlarıyla birlikte Ali İsmail’in anne-babası ve ağabeyi de platforma çıkarak birer konuşma gerçekleştirdiler. Ali İsmail’in acılı annesi Emel Annekitleye seslendiği sırada orada bulunan insanlarımız gözyaşlarına hâkim olamadılar. Yapılan konuşmalar sırasında sık sık “Ağlama anne evlatların burada”“Ali İsmail Korkmaz, katiller bizden kaçamaz”“Ali’ye sözümüz devrim olacak”“Her yer Taksim her yer Direniş” sloganları atıldı.
Siyasi partiler ve gençlik örgütlerinin de söz aldığı eylemde Halkın Kurtuluş Partisi MYK Üyesi Halil Arabulan da kitleye seslendi. Konuşmasına Gezi Direnişi ve Gezi Direnişçilerini selamlayarak başlayan Arabulan, Gezi Şehitlerimizin faillerinin AB-D Uşağı Tayyipgiller iktidarı olduğunu vurgulayarak onların bıraktığı mücadele bayrağını her daim yükselteceğimizi, İkinci Kurtuluş Savaşı’mızı başarıya ulaştıracağımızı belirtti.
Yaklaşık 14 saat süren duruşmada tutuklu yargılanan sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilirken tutuksuz yargılanan sanıklara yönelik tutuklama talebi reddedildi. Mahkeme 14 Temmuz tarihine ertelendi. Duruşmanın sona ermesiyle kitle 14 Temmuz’da yeniden buluşmak üzere alandan ayrıldı.
Alçakça katledilen Ali İsmail’imizin katillerinin peşini bırakmayacağız. 
13.05.2014
Kayseri’den Kurtuluş Partililer
Kurtuluş Partisi Gençliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öneri/eleştiri ilet.